РОЗРОБКА МОДУЛЯ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНОЇ СИСТЕМИ ОБРОБКИ ВІДСКАНОВАНИХ ДОКУМЕНТІВ НА БАЗІ КОМБІНОВАНОГО МЕТОДУ СЕГМЕНТАЦІЇ ЗОБРАЖЕНЬ

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.30837/2522-9818.2019.8.044

Ключові слова:

сегментація зображень, відскановані документи, обробка документів, інтелектуальна система

Анотація

Предметом дослідження в статті є модуль сегментації, створений на базі комбінованого методу сегментації зображень, і впроваджений в інтелектуальну систему обробки відсканованих документів, яка використовується в Одеській поліграфічній компанії "Студія "Друк". Метою роботи є розробка модуля сегментації зображень для підвищення оперативності інтелектуальної системи обробки відсканованих документів поліграфічної компанії "Студія "Друк". Для цього використовується комбінований метод сегментації зображень відсканованих документів, який дозволяє скоротити час обробки зображення. У статті вирішуються наступні завдання: аналіз існуючих методів сегментації зображень, які використовуються в інтелектуальних системах обробки відсканованих документів; розробка процедур для модуля сегментації на основі комбінованого методу сегментації зображень для інтелектуальної системи обробки відсканованих документів. В роботі використовуються методи: методи цифрової обробки зображень, методи фільтрації і морфо-логічного аналізу зображень, методи математичного аналізу, нейронні мережі. Отримані наступні результати: Результати обробки зображень за допомогою інтелектуальної системи обробки відсканованих документів на базі запропонованого модуля сегментації підтверджують працездатність процедур модуля сегментації зображень. Середній час обробки зображень відсканованих документів становив 5,3 с в порівнянні з раніше отриманим - 42 с, що дозволяє зробити висновок про збільшення оперативності інтелектуальної системи обробки відсканованих документів, яка досліджується. Висновки: Впровадження розробленого модуля сегментації зображень в інтелектуальну систему обробки відсканованих документів поліграфічної компанії "Студія "Друк" дозволило скоротити час обробки зображень відсканованих документів в 8 разів при збереженні достатньої якості сегментації, завдяки чому збільшилася оперативність даної інтелектуальної системи.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

Біографія автора

Alesya Ishchenko, Одеський національний політехнічний університет

старший викладач кафедри прикладної математики та інформаційних технологій інституту комп’ютерних систем

##submission.downloads##

Опубліковано

2019-06-24

Як цитувати

Ishchenko, A. (2019) «РОЗРОБКА МОДУЛЯ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНОЇ СИСТЕМИ ОБРОБКИ ВІДСКАНОВАНИХ ДОКУМЕНТІВ НА БАЗІ КОМБІНОВАНОГО МЕТОДУ СЕГМЕНТАЦІЇ ЗОБРАЖЕНЬ», СУЧАСНИЙ СТАН НАУКОВИХ ДОСЛІДЖЕНЬ ТА ТЕХНОЛОГІЙ В ПРОМИСЛОВОСТІ, (2 (8), с. 44–53. doi: 10.30837/2522-9818.2019.8.044.